Hoće li sunce u ovom gradu ikad zasjat’ kako treba?

Ne znam da li su astrolozi u posljednjih sto godina gledali u nebo – da li je to sad i važno – jer, imamo tablice, kompjutere, piljimo u ekrane, ma kakve zvijezde… Horoskopi su nam iscrtani na LED screenovima, megapixelima i pametnim telefonima. Pitamo tog nekog wifi astrologa s druge strane da li će i kada biti braka, posla, zdravlja. Hoće li ikad u ovoj zemlji…

Hoće li sunce u ovom gradu ikad zasjat’ kako treba? (VIDEO)

I nastavljamo piljiti u LED ekrane, tipkati palčevima, zirkati, slati smsove, i astrolog i mi. Viber, Merkur, Jupiter. WhatsApp, planete? Nešto je kao Pun Mjesec, pa Mlad, pa je pomračenje i šta već, onda neko pošalje sms iznenada ili email s kakvim zlim linkom i cio dan ode u helać. Merkur je retrogradan. Onda dođe smijeh. Astrolog je lijepo rekao, bit će neočekivanih vijesti, promijenjenih odluka, ali će se sve završiti veselo. Ne mogu ni planete više slušati tuđu muku.

Mjesec je u Blizancima danas, što znači da je prevrtljiv i dvoličan i pametan i umom brz, i da će možda biti kakvih puteva, lopovluka ili pasjaluka. Bolje je uzeti u ruke Andrićevu ili Mešinu knjigu nego telefon.

Ali molim vas, lijepo mi recite, kad na našoj čaršiji, bilo sarajevskoj, zeničkoj, banjalučkoj, mostarskoj… nije bio Mjesec u Blizancima??? I to mora da je bio u nekom teškom afektu s Marsom, jer taman se pridigne i oporavi, novi belaj, nov atentat. Svaki je dan iznova neki lopovluk, ali i otkrovenje. Mi smo maheri za najniže i najveće. Donje i svjetsko. Mi smo lopovi da nam nema ravnih. Mi smo političari i prevrtljivci i trgovci, dobitnici Oskara i Nobelovih nagrada. Klošari i umjetnici. Probudimo se ujutru, pa razmišljamo da li da nekog srozamo ili da osvojimo pehar u fudbalu.

Zlatan Ibrahimovic – Bad Boy Crazy Moments – YouTube (VIDEO)

Mi izmišljamo i struju i ratove. Mi smo i krv i med.

Nas ko je razumio, shvatit će i Alberta i njegovu teoriju relativiteta, a i onaj vic o Fati i dvije po dvije. Bosna i Hercegovina, pa i tu su vidiš, dvije, i ovaj i onaj entitet, i ovo i ono pismo, ova i ona škola. K'o č i ć. Ko rahatlokum i kiseli kupus.

Iz krajnosti, u krajnost. Odmah je jasno: mora da su Blizanke, ali definitivno dvojajčane. Morala bi Bosna imati taj, tamo-ovamo Mjesec u Blizancima. I Pun Mjesec, ko lubenica, ma  kojem znaku bio, ibretit će se ovog septembra. Pardon, rujna.

– A Sunce u divnom znaku Vage, hoće li nam zasjat’ konačno?

– Neće, moj Dino, neće…

Ovo je *Astro*Blogija*
_______________________________________

Za 4K Ultra HD horoskope posjetite http://www.astrologija.com/

Komentariši